Om Engel Exhibit

Bag Engel Exhibit finder du Joakim Engel. Med en cand.scient. i konservering og 17 års erfaring med udstillingsarbejde hos Statens Naturhistoriske Museum, leverer jeg en bred palet af ydelser indenfor udstillingsgenren. Jeg har haft fingrende i det meste, lige fra praktiker ved udstillingsopsætninger, over kreation af dinosaurmodeller til fundraising, idéudvikling og projektstyring.

Jeg har været projektleder på fire særudstillinger på Zoologisk Museum: Edderkopper (2012), Mammutter (2013), Det Dyrebare (2014) samt et åbent hands-on formidlingsmiljø - Magasinet - der har været en publikumssucces siden åbningen i 2008.

I en årrække har jeg desuden været dybt involveret i udstillingsdelen af et nyt naturhistorisk museum i hjertet af København. Her har jeg bidraget til bl.a. konceptudvikling og fundraising, siddet med som rådgiver i arkitektkonkurrencen, arbejdet tæt sammen med det vindende arkitektfirma Lundgaard & Tranberg om design af nye udstillingsrum samt rejst i udlandet (USA, England, Tyskland, Frankrig, Norge & Argentina) for at researche fremtidige udstillinger.

Jeg har stor viden om brugen af 3D-teknikker i udstillingssammenhæng - både hvad angår 3D-print og CNC-fræsning af modeller, animationer og 3D-rekonstruktioner af uddøde dyr samt 3D-scanning og efterbehandling af scanningsdata. Jeg sidder desuden i bestyrelsen hos firmaet Scanning.dk.

Jeg ser frem til at blive involveret i dit spændende projekt!